Вченою радою було погоджено Стратегію розвитку Каразінського університету на 2019-2025 роки

У Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбулося засідання Вченої ради університету. На початку заходу Почесною відзнакою Харківської обласної ради «Слобожанська слава» за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки, підготовку висококваліфікованих кадрів та з нагоди 70-річчя з дня народження  та «Медаллю імені В.Н.Каразіна» було нагороджено начальника відділу кадрів Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, доктора педагогічних наук Куліша Сергія Миколайовича.  Подякою голови Харківської обласної ради було відзначено проректора з науково-педагогічної робот, кандидата хімічних наук, доцента Пантелеймонова Антона Віталійовича. Дипломом обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» нагороджено доктора фізико-математичних наук, професора, декана фізико-технічного факультету Гірку Ігоря Олександровича за перемогу у номінації «Декан факультету».

Почесні звання Заслужений професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна було присвоєно декану фізичного факультету  доктор фізико-математичних наук, професор Вовку Руслану Володимировича та декану філософського факультету, доктору філософських наук, професору Карпенко Івану Васильовичу. 

Про стан реалізації Програми розвитку Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна 2010-2020 роки доповів ректор Віль Савбанович Бакіров.  У доповіді було відзначено, що головною метою розвитку університету є розкриття дослідницького потенціалу, максимальне наближення до основних характеристик університету світового класу та створення передумов для входження до 500 кращих університетів світу за визнаними університетськими рейтингами. Радою було погоджено Стратегію розвитку Каразінського університету на 2019-2025 роки, що передбачає створення проектів з реалізації стратегічного бачення (презентація, PDF, 613 Kb).

Рішенням ради було засновано відзнаку Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна «За служіння Каразінському університету». 

Про створення Університетської клініки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та затвердження положення доповів Білозьоров Ігор Вікторович.

Панченко Валентина Григорівна виступила із доповіддю про затвердження Положення про порядок проведення попередньої експертизи та захисту дисертацій у спеціалізованих учених радах Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (презентація, PDF, 1495Kb).

Рада прийняла рішення щодо створення унітарного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю «КаразінПромо».

Давидов Олександр Іванович обраний головою комісії з Бюджетно-фінансової, соціально-економічної і господарчої роботи.

Вченою радою ухвалені рішення про присвоєння вченого звання доцента по кафедрі фізики надвисоких частот факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем Каліберді Мстиславу Євгеновичу.

Також Вченою радою були розглянуті кадрові та поточні справи, з ухваленими на засіданні документами можна буде ознайомитися найближчим часом на сайті Вченої ради університету.