Засідання Вченої ради університету

22 квітня 2019 року у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбулося засідання Вченої ради університету.

Ректор Віль Савбанович Бакіров доповів про роботу з організації нового набору та підготовку до вступної кампанії 2019 року. У доповіді було зазначено, що Центром довузівської освіти, Центром зв’язків з громадськістю та факультетами ведеться системна та послідовна робота із популяризації університету, науково-педагогічного потенціалу, освітніх програм тощо. Зокрема, удосконалено формат проведення Дня відкритих дверей, започатковані проекти «Відкрий для себе Каразінський», «Медіашкола для школярів», «Майбутнє за власним вибором», активізовано участь в освітніх виставках, проводяться вебінари для абітурієнтів, продовжується відповідна комунікація в соціальних мережах, успішно функціонує спеціалізований сайт «Абітурієнт Каразінського» тощо (презентація, 3179 кб).

На засіданні відбулося присвоєння почесних звань:

- «Заслужений професор Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна» - Хворостову Євгену Дмитровичу;

- «Заслужений науковий співробітник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна» - Лазурику Валентину Тимофійовичу;

- «Заслужений викладач Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна» - Стєрвоєдову Миколі Григоровичу.

Про затвердження Річного звіту про виконання критеріїв надання та підтвердження статусу національного доповів проректор Антон Віталійович Пантелеймонов.

Вчена Рада затвердила зміни до Правил прийому на навчання до Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна в 2019 році, освітньо-професійні (освітньо-наукові) програми та навчальні плани здобувачів вищої освіти першого бакалаврського), другого (магістерського) рівня вищої освіти в межах спеціальностей на 2019/2020 навчальний рік.

                На засіданні було рекомендовано кандидатів від Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна до участі у міському конкурсі «Молода людина року» у 2019 році у такому складі:

  1. ГВОЗДЬ Владислав Віталійович, студент 3 курсу медичного факультету, у номінації «Студенти (курсанти) закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації»;
  2. КРАВЧУК Микита Юрійович, студент 3 курсу фізико-енергетичного факультету, у номінації «Фізична культура та спорт»;
  3. ЛЮТЕНКО Руслан Андрійович, викладач факультету психології, у номінації «Наукова діяльність»;
  4. РИЖКОВ Максим Дмитрович, студент 3 курсу факультету психології, у номінації «Студенти (курсанти) закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації»;
  5. СЕРЖАНТОВА Юлія Юріївна, студентка 4 курсу факультету геології, географії, рекреації та туризму, у номінації «Громадська діяльність»;
  6. СІННА Олена Іванівна, доцент кафедри фізичної географії та картографії факультету геології географії рекреації і туризму, у номінації «Наукова діяльність».
  7. БУРЛАЄНКО Олександр Вячеславович, студент 1 курсу магістратури фізико-технічного факультету, у номінації «Наукова діяльність».

Також були розглянуті поточні справи, з ухваленими на засіданні документами можна ознайомитися на сайті Вченої ради університету.