Відбулося засідання Вченої ради університету

24 червня 2019 року у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбулося засідання Вченої ради університету.

Проректор Микола Олексійович Азарєнков доповів про організацію навчального процесу за третім освітньо-науковим рівнем. У доповіді було зазначено, що навчання в аспірантурі здійснюється за нових умов, відділ аспірантури, факультети і науково-дослідні інститути організували освітньо – науковий процес досить непогано.

На засіданні Радою затверджено моніторингову справу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна про виконання критеріїв надання та підтвердження статусу національного та Положення про Науково-методичну раду Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Положення про атестацію здобувачів наукового ступеня доктора філософії у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна (презентація, PDF, 1084 kb) представила керівник Консультативної служби з питань атестації здобувачів наукових ступенів Панченко Валентина Григорівна.

Вчена рада затвердила нову редакцію Порядку преміювання науково-педагогічних і наукових працівників Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна за досягнення у виконанні завдань Програми розвитку університету на 2010-2020 роки.

На здобуття Державної премії України в галузі освіти, номінація «Наукові досягнення в галузі освіти», було висунуто кандидатуру доктора технічних наук, професора Горбенка Івана Дмитровича. Також було рекомендовано здобувача вищої освіти третього освітньо-наукового рівня факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем Шевелева Микиту Богдановича до призначення стипендії Президента України на 2019/2020 н. р. та здобувача вищої освіти третього освітньо-наукового рівня історичного факультету Гелу Оксану Миколаївну до призначення стипендії імені М.С. Грушевського на 2019/2020 н.р.

На посади завідувачів кафедр Вченою радою були обрані:

  • завідувача кафедри загальної та клінічної імунології та алергології медичного факультету Лядова Тетяна Іванівна
  • завідувача кафедри ядерної та медичної фізики фізико-технічного факультету Трусова Валерія Михайлівна
  • завідувача кафедри романської філології та перекладу факультету іноземних мов Черкашина Тетяна Юріївна
  • завідувача кафедри англійської мови факультету іноземних мов Шамаєва Юлія Юріївна