24 лютого 2020 року відбулося засідання Вченої ради

24 лютого відбулося засідання Вченої ради університету

На початку заходу нагороджено почесною грамотою Національної академії наук України за плідну педагогічну, наукову роботу, вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців, зміцнення творчої інтеграції вищої школи й науки та з нагоди 215-річчя університету проректора, доцента Анатолія Удода.

З ходом виконання Стратегії розвитку Каразінського університету до 2025 року ознайомив ректор, академік Віль Бакіров

Директор інституту мiжнародної освiти, доцент Олексій Навроцький повідомив про організацію навчально-виховної роботи з іноземними студентами (презентація). Він схарактеризувати основні виклики, які постали у сфері міжнародної освіти протягом останнього часу, перспективи їх вирішення, динаміку загального контингенту іноземних студентів.

Про роботу спеціалізованих учених рад у 2019 році (презентація)   розповіла керівник консультативної служби з питань атестації здобувачів наукових ступенів Валентина Панченко. «Протягом 2019 року функціонувало 24 спеціалізовані вчені ради у межах 14 наукових напрямів та 51 спеціальністю. З них 15 — із захисту докторських та кандидатських дисертацій, 9 — із захисту кандидатських дисертацій, — зауважила вона. — У 2019 році створено 8 спеціалізованих учених рад, зокрема нову докторську спеціалізовану вчену раду на медичному факультеті, яка працює за трьома спеціальностями, та спеціалізовану вчену раду з правом прийняття до розгляду разового захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії».

Також на засідання ухвалено низку документів: Положення про врегулювання конфліктних ситуацій у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна, Порядок проведення перевірки кваліфікаційних робіт, наукових праць та навчальних видань щодо наявності запозичень з інших документів, форму диплома доктора філософії (PhD)  та додатка (Supplement) до нього.

Крім цього, розглянуто рекомендації на посади директорів навчально-наукового інституту комп’ютерної фізики та енергетики, навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет», навчально-наукового інституту екології, декана факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу.

Рішенням Вченої ради було підтримано кандидатуру доцента Ірини Гарячевської на посаду директора навчально-наукового інституту комп’ютерної фізики та енергетики, професора Ігоря Гірки на посаду директора навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет», доцента Ганни Тітенко на посаду директора навчально-наукового інституту екології, доцента Валерія Рєзнікова на посаду декана факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу.