Декан біологічного факультету

Гамуля Юрій Гарійовича

(Yurii Gamulya)

Кандидат біологічних наук (спеціальність: 03.00.16 – екологія).

Вчене звання: доцент по кафедрі ботаніки та екології рослин.

Займані посади в ХНУ ім. В.Н. Каразіна – асистент 1994-1997 р.; ст. викладач – з 2004р., доцент – з 2008 р., 2018-2021 – завідувач кафедри ботаніки та екології рослин.

 

Галузі наукових досліджень:

  • Дослідження флористичного різноманіття Північного Сходу України, моніторинг стану та трансформації природної рослинності об’єктів Природно-заповідного фонду, моніторинг популяцій рідкісних видів флори Харківщини та України;
  • Наукові дослідження в Гербарії Харківського національного університету – типіфікація назв таксонів світової флори, вивчення розповсюдження рідкісних видів флори України.

 

Участь в міжнародному проекті з дігіталізації типових зразків в гербаріях України в руслі робіт «Global Plants Initiative» и «JStor» разом з Інститутом ботаніки НАН України.

Член науково-технічних рад національних природних парків «Дворічанський» та «Слобожанський».

Куратор Гербарію Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна (національне надбання України)

Член журі Всеукраїнського біологічного турніру, ІІ та ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу МАН.

 

            Заохочення

Подяка Президії Національної академії наук України «За наполегливу роботу зі школярами, вагомий внесок у їх залучення до науково-дослідницької роботи, сприяння творчому розвитку і професійному самовизначенню» (2017 р.).

Подяка В.о. Міністра Екології та природних ресурсів України «За особистий внесок у справу збереження водних ресурсів Держави, у розвиток сучасної науки в Україні, а також за участь у конкурсі «Всеукраїнський юнацький водний приз» (2016).

Подяки та грамоти Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

Подяки та грамоти ХНУ імені В.Н. Каразіна.