26 грудня 2022 року у Каразінському відбулося засідання Вченої ради університету
На засіданні Вченої ради ректор Тетяна КАГАНОВСЬКА звітувала за 2022 рік, що минає:
"Рік, який поділив наше життя на ДО та ПІСЛЯ, який показав, наскільки ми любимо наш університет, наше місто, нашу країну, який засвідчив неймовірне, гостре відчуття відповідальності кожного каразінця за долю нашого славетного Каразінського університету! 
Мої слава вдячності університетській спільноті — справжнім людям, каразінцям, які й є університетом! За самовіддану працю навіть в умовах небезпеки, за навчальну та наукову роботу попри війну, за підтримку й розвиток наших студентів! За вміння тримати удар долі! 
Вдячна всім, хто з перших днів війни залишається в фронтовому Харкові! Вдячна тим, хто під час війни взяв на себе зобов’язання перед університетською спільнотою та підсилив команди університету, факультетів, інститутів, кафедр та інших підрозділів!
У темні часи люди єднаються та гуртуються, щоб відчувати дружне плече, щоб разом йти до світла! Шукають візії та ідеї, можливості та шанси! Й ми розуміємо, що на наше покоління прийдеться відбудова країни після перемоги. Й наш університет обов’язково буде в нагоді повоєнній Україні!
Бо Каразінський — з вірою в найкраще, з Україною в серці! 

 

Вчена рада університету затвердила низку рішень, серед яких:

  • Про затвердження Стратегії багатомовності Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
  • Про затвердження Положення про науково-технічну раду ботанічного саду загальнодержавного значення Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
  • Про затвердження Положення про відділ культурно-мистецького розвитку Центру позаосвітньої діяльності Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
  • Про затвердження Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії в новій редакції
  • Про затвердження загального ліміту стипендіатів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами підсумкового семестрового контролю І семестру 2022-2023 н.р.

Члени Вченої ради схвалили рішення про оновлення складу декількох редакційних колегій періодичних видань Університету.
Традиційно, Вчена рада затвердила до друку низку навчально-методичних і наукових видань.